Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30΄)
Υλικά Συνταγής
- 200γρ. κουβερτούρα
- 150γρ. κρέμα γάλακτος
- 125γρ. φουντούκι
- 100γρ. ζάχαρη
- 250γρ. βούτυρο
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- 50γρ. κακάο
- 275γρ. μπισκότα πτι μπερ
- Φρέσκια μέντα για διακόσμηση
Εκτέλεση Συνταγής
- Βάζουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά κάνοντας μια γκανάζ.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε δόσεις.
- Με το που λιώσει η τελευταία δόση ρίχνουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια και αφήνουμε να πάει παντού η καραμέλα.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και σε άλλο μπολ χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο και το κακάο μέχρι να γίνει μια κρέμα βουτύρου.
- Έπειτα προσθέτουμε τη γκανάζ που ετοιμάσαμε, τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα καραμελωμένα φουντούκια που έχουμε χτυπήσει στο μούλτι.
- Ανακατεύουμε και το απλώνουμε κατά μήκος σε λαδόκολλα.
- Τυλίγουμε τον κορμό προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες.