Κορμός σοκολάτας του Χάρη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 44

Πέμπτη 07/03/19 14:38

Κορμός σοκολάτας του Χάρη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 44

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30΄)
Υλικά Συνταγής

  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 150γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125γρ. φουντούκι
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. βούτυρο
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50γρ. κακάο
  • 275γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • Φρέσκια μέντα για διακόσμηση

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βάζουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά κάνοντας μια γκανάζ.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε δόσεις.
  3. Με το που λιώσει η τελευταία δόση ρίχνουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια και αφήνουμε να πάει παντού η καραμέλα.
  4. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και σε άλλο μπολ χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο και το κακάο μέχρι να γίνει μια κρέμα βουτύρου.
  5. Έπειτα προσθέτουμε τη γκανάζ που ετοιμάσαμε, τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα καραμελωμένα φουντούκια που έχουμε χτυπήσει στο μούλτι.
  6. Ανακατεύουμε και το απλώνουμε κατά μήκος σε λαδόκολλα.
  7. Τυλίγουμε τον κορμό προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες.