Πατάτες ογκρατέν με μαύρη μπύρα του Χάρη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 44

Πέμπτη 07/03/19 14:36

Πατάτες ογκρατέν με μαύρη μπύρα του Χάρη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 44

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (45΄)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200γρ. μαύρη μπύρα
  • 60γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400γρ. λευκά μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια
  • 200γρ. μπέικον
  • 100γρ. πεκορίνο

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες 0,5εκ.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τη μπύρα, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε ροδέλες σε λεπτές φέτες.
  5. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
  6. Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα κρεμμύδια.
  7. Προσθέτουμε το μπέικον και τις πατάτες.
  8. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα υγρά της πατάτας.
  9. Πασπαλίζουμε το πεκορίνο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

10. Ψήνουμε για μία ώρα, στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.