Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (45΄)
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πατάτες
- 200γρ. μαύρη μπύρα
- 60γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400γρ. λευκά μανιτάρια
- 2 κρεμμύδια
- 200γρ. μπέικον
- 100γρ. πεκορίνο
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες 0,5εκ.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τη μπύρα, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε ροδέλες σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το μπέικον και τις πατάτες.
- Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα υγρά της πατάτας.
- Πασπαλίζουμε το πεκορίνο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
10. Ψήνουμε για μία ώρα, στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.