(180΄ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- 1/2 πακέτο μπισκότα digestive σοκολάτα
- 150 γρ. βούτυρο
- 4 - 5 μπανάνες
- 1 κουβερτούρα τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη
Εκτέλεση Συνταγής
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. ρίχνουμε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο και βράζουμε για 2½ ώρες.
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Αδειάζουμε τη σκόνη μπισκότου σε ένα μεγάλο μπολ.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το αδειάζουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε με το χέρι ώστε να υγρανθεί με βούτυρο όλη η ποσότητα του μπισκότου.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 45 λεπτά. Ανοίγουμε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο που έχει μετατραπεί σε πηχτή καραμέλα.
- Θα χρησιμοποιήσουμε την ποσότητα 1½ κονσέρβας.
- Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε επάνω σε αυτή ομοιόμορφα την πηχτή καραμέλα.
- Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομματάκια.
- 10. Σκορπάμε τα κομματάκια πάνω στην κρέμα.
- 11. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας με τριμμένη κουβερτούρα.
12. Αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά την τούρτα στο ψυγείο προτού την ξεφορμάρουμε.