Μπανόφι Τούρτα της Βασιλικής - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 43

Τετάρτη 06/03/19 15:34

Μπανόφι Τούρτα της Βασιλικής - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 43

(180΄ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής

  • 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο 
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 1/2 πακέτο μπισκότα digestive σοκολάτα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 - 5 μπανάνες
  • 1 κουβερτούρα τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. ρίχνουμε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο και βράζουμε για 2½ ώρες.
  2. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Αδειάζουμε τη σκόνη μπισκότου σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το αδειάζουμε στο μπολ.
  5. Ανακατεύουμε με το χέρι ώστε να υγρανθεί με βούτυρο όλη η ποσότητα του μπισκότου.
  6. Την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 45 λεπτά. Ανοίγουμε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο που έχει μετατραπεί σε πηχτή καραμέλα.
  7. Θα χρησιμοποιήσουμε την ποσότητα 1½ κονσέρβας.
  8.  Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε επάνω σε αυτή ομοιόμορφα την πηχτή καραμέλα.
  9.  Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομματάκια.
  10. 10.  Σκορπάμε τα κομματάκια πάνω στην κρέμα.
  11. 11.  Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας με τριμμένη κουβερτούρα.

12. Αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά την τούρτα στο ψυγείο προτού την ξεφορμάρουμε.