Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (80΄μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- 1/2 κιλό κιμά
- 1φλιτζάνι ρύζι
- 10 κολοκυθάκια
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 4 λεμόνια
- 2 αυγά
- 1 λάχανο
- 1 ματσάκι Μαϊντανός
- 1 ματσάκι Άνηθο
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και παράλληλα παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και βάζουμε λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κιμά μέχρι να ασπρίσει έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και λίγο νεράκι υπολογίζουμε ανάλογα με το ρύζι.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά άνηθο και μαϊντανό και κλείνουμε το καπάκι για βράσιμο.
- Πλένουμε το λάχανο και παίρνουμε τα πιο ωραία φύλλα και τα μαλακώνουμε σε βραστό νερό.
- Αφού η γέμιση μας είναι έτοιμη γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τυλίγουμε το λάχανο.