Κολοκυθάκια και λαχανοντολμάδες γεμιστά με κιμά της Βασιλικής - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 43

Τετάρτη 06/03/19 15:33

Κολοκυθάκια και λαχανοντολμάδες γεμιστά με κιμά της Βασιλικής - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 43

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (80΄μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1φλιτζάνι ρύζι
  • 10 κολοκυθάκια
  • 1 Κρεμμύδι ξερό
  • 4 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • 1 λάχανο
  • 1 ματσάκι Μαϊντανός
  • 1 ματσάκι Άνηθο
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και παράλληλα παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και βάζουμε λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  2. ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κιμά μέχρι να ασπρίσει έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και λίγο νεράκι υπολογίζουμε ανάλογα με το ρύζι.
  3. Ρίχνουμε τα μυρωδικά άνηθο και μαϊντανό και κλείνουμε το καπάκι για βράσιμο.
  4. Πλένουμε το λάχανο και παίρνουμε τα πιο ωραία φύλλα και τα μαλακώνουμε σε βραστό νερό.
  5. Αφού η γέμιση μας είναι έτοιμη γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τυλίγουμε το λάχανο.