Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (΄45)
Υλικά Συνταγής
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 4 αυγά
- ½ ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό για το σιρόπι
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το ηλιέλαιο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
- Ενώ το μείγμα ψήνεται στον φούρνο, φτιάχνουμε το σιρόπι ρίχνοντας τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού στο νερό.
- Όταν το ραβανί ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με σιρόπι.
- Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.