Ραβανί με παγωτό βανίλια του Βασίλη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 42

Τρίτη 05/03/19 15:20

Ραβανί με παγωτό βανίλια του Βασίλη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 42

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (΄45)

Υλικά Συνταγής

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ½ ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό για το σιρόπι
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το ηλιέλαιο.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
  4. Ενώ το μείγμα ψήνεται στον φούρνο, φτιάχνουμε το σιρόπι ρίχνοντας τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού στο νερό.
  5. Όταν το ραβανί ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με σιρόπι.
  6. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.