Lemon Pie της Ελένης - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 41

Δευτέρα 04/03/19 14:40

Lemon Pie της Ελένης - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 41
Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (90 λεπτά προετοιμασία και ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής (για τη ζύμη)

  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. κρύο νερό

Υλικά συνταγής (για την κρέμα λεμόνι)

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 4 αυγά

Υλικά συνταγής (για τη μαρέγκα)

  • 4 ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο κάδο του μίξερ και αναμιγνύουμε.
  2. Μαζεύουμε τη ζύμη και την βγάζουμε στον πάγκο. Την ενώνουμε με τα χέρια. Την απλώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκ. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30?.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180?C στον αέρα.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα στην τάρτα και γεμίζουμε με βαρίδια, ρύζι, όσπρια κλπ.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180?C για περίπου 20?-25?.
  6. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια (αφού κρυώσουν τα αποθηκεύουμε για παρόμοια μελλοντική χρήση) συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15?.
  7. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τον χυμό. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
  9. Χτυπάμε σε μπολ ένα ολόκληρο αβγά και τους 4 κρόκους και τα ρίχνουμε στην κρέμα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πυκνώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.

10. Αδειάζουμε την κρέμα λεμόνι στην μισοψημένα τάρτα.

11. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε την μαρέγκα δυνατά να γυαλίσει για 1 λεπτό.

12. Ακουμπάμε κουταλιές μαρέγκας στην τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 20? να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα.

13. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για περίπου 1,5 ώρα και σερβίρουμε.