Λεμονάτο ψαρονέφρι με πουρέ πατάτας και γλυκοπατάτας της Ελένης - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 41

Δευτέρα 04/03/19 14:39

Λεμονάτο ψαρονέφρι με πουρέ πατάτας και γλυκοπατάτας της Ελένης - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 41

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (2 ½ ώρες προετοιμασία και μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής (για το ψαρονέφρι)

  • 1 ½ κιλό ψαρονέφρι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • ρίγανη
  • θρούμπι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • πάπρικα
  • μπούκοβο
  • κουρκουμάς
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Υλικά Συνταγής (για το πουρέ πατάτας και γλυκοπατάτας)

  • ½ κιλό πατάτες
  • ½ κιλό γλυκοπατάτες
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
  • 90 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • μοσχοκάρυδο
  • λίγη μουστάρδα
  • τριμμένο τυρί
  • 2-3 κ.σ φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής (για το ψαρονέφρι)

  1. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και τις αλευρώνουμε.
  2. Ψήνουμε το κρέας σε καυτό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  3. Σβήνουμε με κρασί και χαμηλώνουμε την εστία.
  4. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και χαμηλώνουμε ακόμα την εστία.
  5. Προσθέτουμε ζεστό νερό μερί να καλυφθεί το υλικό μας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στη φωτιά για μια ώρα.
  6. Προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε για άλλη μια ώρα αφού ελέγξουμε πόσο μαλακό είναι.
  7. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα διαλύοντας τη μουστάρδα στο λεμόνι και περιχύνουμε.
  8. Αφήνουμε το τηγάνι χωρίς καπάκι για να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  9. Κόβουμε τις καθαρισμένες πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

10. Μετά τις στραγγίζουμε και με το πρες-πουρέ τις σπάμε.

11. Σβήνουμε την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.

12. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα και το τυρί και ανακατεύουμε.

13. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το πουρέ γλυκοπατάτας.

14. Σερβίρουμε το κρέας με τα δύο είδη πουρέ.