Spring rolls λαχανικών της Φανής - ορεκτικό - Επεισόδιο 40

Παρασκευή 01/03/19 17:18

Spring rolls λαχανικών της Φανής - ορεκτικό - Επεισόδιο 40

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (35΄)

Υλικά συνταγής

  • 5 φύλλα κρούστας
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • μισή πατάτα
  • μαϊντανός
  • άνηθος
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Καθαρίζουμε το κολοκυθάκι και το κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια.
  2. Βράζουμε λίγο το καρότο με τον αρακά και την πατάτα.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές σούπας λάδι, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το κολοκυθάκι να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
  5. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά μαζί και τα πολτοποιούμε ελαφρά.
  6. Έπειτα κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε τετραγωνάκια, τα γεμίζουμε με το πολτοποιημένο μείγμα, τα κάνουμε ρολάκια και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  8. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  9. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας ένα-ένα φύλλο, αλείφουμε το μισό φύλλο με λίγο λάδι, ενώνουμε και το λαδώνουμε πάλι με πολύ λίγο λάδι, τόσο όσο να γυαλίζει το φύλλο. 
  10. Το κόβουμε στη μέση
  11. Βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά σούπας από το μείγμα, όχι πολύ γεμάτη,
  12. Τυλίγουμε δυο φορές και διπλώνουμε τις άκρες να μην βγει η γέμιση κατά το τηγάνισμα.
  13. Τυλίγουμε το ρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη 
  14. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα
  15. Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά το γεμίζουμε λάδι μέχρι την μέση, το αφήνουμε να κάψει και βάζουμε μέσα τα ρολάκια.
  16. Δεν χρειάζονται πολύ τηγάνισμα. Μόλις κοκκινίσουν από την μια μεριά, τα γυρίζουμε από την άλλη και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι.
  17. Μπορούμε να τα σερβίρουμε σκέτα η με σος γιαουρτιού και καυτερή πάπρικα