Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (35΄)
Υλικά συνταγής
- 5 φύλλα κρούστας
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 1 καρότο
- 1 φλιτζάνι αρακά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- μισή πατάτα
- μαϊντανός
- άνηθος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Καθαρίζουμε το κολοκυθάκι και το κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια.
- Βράζουμε λίγο το καρότο με τον αρακά και την πατάτα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές σούπας λάδι, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το κολοκυθάκι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
- Βάζουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά μαζί και τα πολτοποιούμε ελαφρά.
- Έπειτα κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε τετραγωνάκια, τα γεμίζουμε με το πολτοποιημένο μείγμα, τα κάνουμε ρολάκια και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας ένα-ένα φύλλο, αλείφουμε το μισό φύλλο με λίγο λάδι, ενώνουμε και το λαδώνουμε πάλι με πολύ λίγο λάδι, τόσο όσο να γυαλίζει το φύλλο.
- Το κόβουμε στη μέση
- Βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά σούπας από το μείγμα, όχι πολύ γεμάτη,
- Τυλίγουμε δυο φορές και διπλώνουμε τις άκρες να μην βγει η γέμιση κατά το τηγάνισμα.
- Τυλίγουμε το ρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα
- Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά το γεμίζουμε λάδι μέχρι την μέση, το αφήνουμε να κάψει και βάζουμε μέσα τα ρολάκια.
- Δεν χρειάζονται πολύ τηγάνισμα. Μόλις κοκκινίσουν από την μια μεριά, τα γυρίζουμε από την άλλη και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι.
- Μπορούμε να τα σερβίρουμε σκέτα η με σος γιαουρτιού και καυτερή πάπρικα