Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (΄60)
Υλικά Συνταγής
- 100γρ βούτυρο
- 2,3, κ.σ. μέλι
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. σόδα
- ½ ποτήρι ζάχαρη
- 2 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ βούτυρο
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα βρασμένα
- 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής ή σαντιγί
Εκτέλεση Συνταγής
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί και προσθέτουμε μέλι και σόδα.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Λίγο-λίγο προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στο μπεν μαρί.
- Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη. Θα μοιάζει με ζυμάρι αλλά κάθε δευτερόλεπτο που περνάει σφίγγει ολοένα και περισσότερο.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 5-6 κομμάτια και τα σκεπάζουμε για να μην σφίξουν.
- Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε μία από τις μπάλες ζυμαριού, από πάνω βάζουμε άλλη μια λαδόκολλα και ανοίγουμε με τον πλάστη.
- Έπειτα κάνουμε το ίδιο με όλες τις μπάλες και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Τα περισσεύματα της ζύμης τα ψήνουμε και αυτά και μετά τα τρίβουμε στο μούλτι για να τα βάλουμε πάνω από το γλυκό.
- Για την κρέμα χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και όταν λιώσει εντελώς ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το ζαχαρούχο γάλα που αφού έχει βραστεί μέσα στο κουτί του έχει γίνει καραμέλα.
- Βάζουμε την καραμελόκρεμα στο ψυγείο για μια δυο ώρες μέχρι να σφίξει.
- Έπειτα κάνουμε τη συναρμολόγηση του γλυκού βάζοντας εναλλάξ παντεσπάνι και κρέμα σε στρώσεις και το βάζουμε στο ψυγείο.