Medok (ρώσικο γλυκό) της Ηλιάνας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 38

Τετάρτη 27/02/19 16:29

Medok (ρώσικο γλυκό) της Ηλιάνας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 38

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (΄60)

Υλικά Συνταγής

  • 100γρ βούτυρο
  • 2,3, κ.σ. μέλι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 2 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ βούτυρο
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα βρασμένα
  • 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής ή σαντιγί

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί και προσθέτουμε μέλι και σόδα.
  2. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Λίγο-λίγο προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στο μπεν μαρί.
  4. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη. Θα μοιάζει με ζυμάρι αλλά κάθε δευτερόλεπτο που περνάει σφίγγει ολοένα και περισσότερο.
  5. Χωρίζουμε το μείγμα σε 5-6 κομμάτια και τα σκεπάζουμε για να μην σφίξουν.
  6. Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε μία από τις μπάλες ζυμαριού, από πάνω βάζουμε άλλη μια λαδόκολλα και ανοίγουμε με τον πλάστη.
  7. Έπειτα κάνουμε το ίδιο με όλες τις μπάλες και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
  8. Τα περισσεύματα της ζύμης τα ψήνουμε και αυτά και μετά τα τρίβουμε στο μούλτι για να τα βάλουμε πάνω από το γλυκό.
  9. Για την κρέμα χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και όταν λιώσει εντελώς ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το ζαχαρούχο γάλα που αφού έχει βραστεί μέσα στο κουτί του έχει γίνει καραμέλα.
  10. Βάζουμε την καραμελόκρεμα στο ψυγείο για μια δυο ώρες μέχρι να σφίξει.
  11. Έπειτα κάνουμε τη συναρμολόγηση του γλυκού βάζοντας εναλλάξ παντεσπάνι και κρέμα σε στρώσεις και το βάζουμε στο ψυγείο.