Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (΄70 προετοιμασία)
Υλικά Συνταγής
- Ρύζι μπαζμάτι
- 3 ανανάδες
- Φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 γλυκόξινη σάλτσα έτοιμη
- 1 κιλό κοτόπουλο στήθος καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- ζάχαρη
- αραβοσιτέλαιο
- 1 κρεμμύδι
- καλαμποκάλευρο
- 1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 ή 2 κούπες ανανά σε καρέ
Εκτέλεση Συνταγής
- Ανοίγουμε τον ανανά στη μέση και κόβουμε προσεκτικά καρέ το εσωτερικό και κρατάμε το περίβλημα για να σερβίρουμε το φαγητό εκεί.
- Αλατοπιπερώνουμε τα καρέ κοτόπουλου και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με μια κουταλιά καλαμποκάλευρο και ένα χτυπημένο αυγό.
- Έπειτα τα περιλούζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε αραβοσιτέλαιο.
- Τα βγάζουμε για να στραγγίξουν από τη λαδίλα.
- Αφού κόψουμε κομματάκια τις πιπεριές και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κοτοπουλάκια, γλυκόξινη σάλτσα με το μάτι και 1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι, 1κ.σ. ζάχαρη και 1 σκελίδα σκόρδο.
- Τα ανακατεύουμε στο τηγάνι και ρίχνουμε μία ή δύο κούπες σάρκα ανανά.
- Όταν το φαγητό δέσει σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε μέσα στο περίβλημα του ανανά.