Κοτόπουλο με ανανά και ρύζι μπαζμάτι της Ηλιάνας - Κυρίως Πιάτο - Επεισόδιο 38

Τετάρτη 27/02/19 16:29

Κοτόπουλο με ανανά και ρύζι μπαζμάτι της Ηλιάνας - Κυρίως Πιάτο - Επεισόδιο 38

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (΄70 προετοιμασία)

Υλικά Συνταγής

  • Ρύζι μπαζμάτι
  • 3 ανανάδες
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 γλυκόξινη σάλτσα έτοιμη
  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • ζάχαρη
  • αραβοσιτέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • καλαμποκάλευρο
  • 1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 ή 2 κούπες ανανά σε καρέ

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ανοίγουμε τον ανανά στη μέση και κόβουμε προσεκτικά καρέ το εσωτερικό και κρατάμε το περίβλημα για να σερβίρουμε το φαγητό εκεί.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα καρέ κοτόπουλου και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με μια κουταλιά καλαμποκάλευρο και ένα χτυπημένο αυγό.
  3. Έπειτα τα περιλούζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε αραβοσιτέλαιο.
  4. Τα βγάζουμε για να στραγγίξουν από τη λαδίλα.
  5. Αφού κόψουμε κομματάκια τις πιπεριές και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τα κοτοπουλάκια, γλυκόξινη σάλτσα με το μάτι και 1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι, 1κ.σ. ζάχαρη και 1 σκελίδα σκόρδο.
  7. Τα ανακατεύουμε στο τηγάνι και ρίχνουμε μία ή δύο κούπες σάρκα ανανά.
  8. Όταν το φαγητό δέσει σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε μέσα στο περίβλημα του ανανά.