Σιροπιαστό γλυκό πολίτικο με βάση από σιμιγδάλι του Νίκου - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 37

Τρίτη 26/02/19 15:46

Σιροπιαστό γλυκό πολίτικο με βάση από σιμιγδάλι  του Νίκου - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 37

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (΄75)

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο σιμιγδάλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι σόδα μαγειρικής
  • 500ml γάλα
  • 1 φακελάκι μαστίχα σκόνη
  • μαχλέπι
  • 350γρ. νερό
  • 350γρ ζάχαρη
  • 1 στιλ κανέλα
  • 1 βανίλια εκχύλισμα
  • 3 αυγά
  • κορν φλάουρ
  • 150γρ. βούτυρο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρης

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ σιμιγδάλι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, σόδα μαγειρικής, γάλα, μαστίχα σκόνη, μαχλέπι, για να φτιάξουμε το παντεσπάνι.
  2. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και αφήνουμε το παντεσπάνι μας να κρυώσει για 30 λεπτά.
  3. Για το σιρόπι ρίχνουμε τη ζάχαρη στο νερό και ένα στιλ κανέλα, βράζουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη και έπειτα σιροπιάζουμε τη βάση μας.
  4. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε χωρίς ανακάτεμα 450γρ γάλα, 65γρ. ζάχαρη και 1 κουταλιά γλυκού βανίλια.
  5. Όσο ζεσταίνονται αυτά αναμιγνύουμε καλά 3 κρόκους αυγών με 65γρ ζάχαρη.
  6. Μόλις ομογενοποιηθούν καλά, προσθέτουμε 50γρ γάλα και ανακατεύουμε, ακολουθούν 50γρ κορν Φλάουρ και ανακατεύουμε ξανά.
  7. Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία παίρνουμε το μείγμα από την κατσαρόλα που ζεσταίνεται και το προσθέτουμε σιγά - σιγά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε τα δύο μείγματα.
  8. Βάζουμε το νέο μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και στην ίδια μέτρια φωτιά ανακατεύουμε για όση ώρα χρειάζεται μέχρι να σφίξει το μείγμα της κρέμας μας.
  9. Στην πρώτη μπουρμπουλήθρα αφαιρούμε απ' τη φωτιά και προσθέτουμε 50γρ βούτυρο κρύο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν κρέμα και βούτυρο που θα λιώνει σιγά - σιγά.
  10. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη την κρέμα και την κρυώνουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά..