Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (60΄)
Υλικά Συνταγής
- 5 χοιρινές μπριζόλες
- ελαιόλαδο
- μέλι
- 1 λεμόνι για το ξύσμα και τον χυμό του
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαλσάμικο από ρόδι
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το λάδι, μέλι, ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από μισό λεμόνι, 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, 2 κλωνάρια θυμάρι, 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, μπόλικο αλάτι και πιπέρι και το μπαλσάμικο για να φτιάξουμε τη μαρινάδα μας.
- Αφού βάλουμε στη μαρινάδα μας τις μπριζόλες, τις αφήνουμε να μαριναριστούν για όσο χρόνο έχουμε.
- Καλύπτουμε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά.
- Για τη σαλάτα ταμπουλέ ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαϊντανό ψιλοκομμένο, πλιγούρι βρασμένο, λίγο δυόσμο, σπόρους από ένα ρόδι, χυμό από μισό λεμόνι, μπόλικο ελαιόλαδο, μισό αγγούρι, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το πράσινο και αλάτι, πιπέρι.