Παντζαρόσουπα του Νίκου - Ορεκτικό - Επεισόδιο 37

Τρίτη 26/02/19 15:44

Παντζαρόσουπα του Νίκου - Ορεκτικό - Επεισόδιο 37

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (35΄)
Υλικά συνταγής

  • 4 παντζάρια
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα,
  • 1 μάτσο σέλερι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100γρ. ανθότυρο
  • ψίχα καρυδιού
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 2 κύβοι λαχανικών
  • ξύδι λευκό
  • κρασί λευκό

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε με τη σειρά, κρεμμύδια, πατάτες, καρότα, σέλερι, σκόρδο, παντζάρια, σε μια κατσαρόλα με το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε ζεστό νερό και τους κύβους και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  3. Δοκιμάζουμε τα λαχανικά κι όταν κόβονται εύκολα σχετικά, τα πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε το ξύδι και το ανθότυρο τριμμένο και σιγοβράζουμε για άλλα 5 περίπου λεπτά.
  5. Τεστάρουμε υφή και γεύση και προσθέτουμε αναλόγως έξτρα ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ο μαϊντανός ψιλοκομμένος και το καρύδι είναι για το σερβίρισμα.