Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (35΄)
Υλικά συνταγής
- 4 παντζάρια
- 2 πατάτες
- 2 καρότα,
- 1 μάτσο σέλερι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 100γρ. ανθότυρο
- ψίχα καρυδιού
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 2 κύβοι λαχανικών
- ξύδι λευκό
- κρασί λευκό
Εκτέλεση Συνταγής
- Χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε με τη σειρά, κρεμμύδια, πατάτες, καρότα, σέλερι, σκόρδο, παντζάρια, σε μια κατσαρόλα με το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε ζεστό νερό και τους κύβους και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε τα λαχανικά κι όταν κόβονται εύκολα σχετικά, τα πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ξύδι και το ανθότυρο τριμμένο και σιγοβράζουμε για άλλα 5 περίπου λεπτά.
- Τεστάρουμε υφή και γεύση και προσθέτουμε αναλόγως έξτρα ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Ο μαϊντανός ψιλοκομμένος και το καρύδι είναι για το σερβίρισμα.