ΕΚΜΕΚ της Πωλίνας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 36

Δευτέρα 25/02/19 14:46

ΕΚΜΕΚ της Πωλίνας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 36

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (80’ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 100 γρ βούτυρο
  • Υλικά (για το σιρόπι)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κουταλιά γλυκόζη

Υλικά (για την κρέμα)

  • 4 αυγά
  • 9 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 5 κούπες γάλα
  • 1, 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 πακέτο σαντιγί έτοιμη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ απλώνω το φύλλο κανταΐφι και κόβω από πάνω κομματάκια βούτυρο.
  2. Ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
  3. Εντωμεταξύ ετοιμάζω το σιρόπι: Βράζω το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 3 λεπτά. Μόλις βγάλω το κανταΐφι από το φούρνο ρίχνω το σιρόπι.
  4. Ετοιμάζω την κρέμα: Σε κατσαρόλα ανακατεύω με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και το κόρν φλαουρ μέχρι να διαλυθεί.
  5. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει η κρέμα.
  6. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τις βανίλιες και το βούτυρο.
  7. Ανακατεύω να ομογενοποιηθεί η κρέμα και αμέσως τη ρίχνω στο κανταΐφι.

Περιμένω να κρυώσει και γαρνίρω με σαντιγί και να σερβίρω με ξηρούς καρπούς ή μια σως από φρούτα του δάσους.