Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (80’ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 100 γρ βούτυρο
- Υλικά (για το σιρόπι)
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κουταλιά γλυκόζη
Υλικά (για την κρέμα)
- 4 αυγά
- 9 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 5 κούπες γάλα
- 1, 1/4 κούπας ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 πακέτο σαντιγί έτοιμη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ απλώνω το φύλλο κανταΐφι και κόβω από πάνω κομματάκια βούτυρο.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
- Εντωμεταξύ ετοιμάζω το σιρόπι: Βράζω το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 3 λεπτά. Μόλις βγάλω το κανταΐφι από το φούρνο ρίχνω το σιρόπι.
- Ετοιμάζω την κρέμα: Σε κατσαρόλα ανακατεύω με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και το κόρν φλαουρ μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει η κρέμα.
- Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τις βανίλιες και το βούτυρο.
- Ανακατεύω να ομογενοποιηθεί η κρέμα και αμέσως τη ρίχνω στο κανταΐφι.
Περιμένω να κρυώσει και γαρνίρω με σαντιγί και να σερβίρω με ξηρούς καρπούς ή μια σως από φρούτα του δάσους.