Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (60’ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλο
- μισό κιλό τυριά τριμμένα διάφορα (καπνιστό, τσένταρ, ρεγκάτο, κασέρι, γκούντα)
- πάπρικα
- αλάτι
- κάρυ
- 1 κιλό γάλα
- 5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 100 γρ βούτυρο
- 5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Υλικά Συνταγής (για τη ζύμη)
- 1 κιλό 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα βούτυρο παγωμένο
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Ζυμώνω στο μίξερ για ζύμες όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει σαν τραχανάς
- Απλώνω σε βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ τη ζύμη και ψήνω για περίπου 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς αέρα.
- Παράλληλα, ετοιμάζω τη γέμιση: Αρχικά, τηγανίζω τα φιλέτα κοτόπουλου αλατίζοντας τα και προσθέτοντας την πάπρικα και το κάρυ. Αφού κρυώσουν, τα ψιλοκόβω.
- Ετοιμάζω την κρέμα: Σε κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο και προσθέτω το κορν φλάουρ ανακατεύοντας
- Προσθέτω σιγά σιγά το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, δε σταματώ το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια αραιή κρέμα.
- Όταν βράσει, προσθέτω τα τυριά και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και ανακατεύω να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- Αδειάζω τη γέμιση στην ψημένη ζύμη και ψήνω ξανά στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνω να σταθεί πριν σερβίρω.