Τάρτα κοτόπουλο της Πωλίνας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 36

Δευτέρα 25/02/19 14:44

Τάρτα κοτόπουλο της Πωλίνας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 36
Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (60’ μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο
  • μισό κιλό τυριά τριμμένα διάφορα (καπνιστό, τσένταρ, ρεγκάτο, κασέρι, γκούντα)
  • πάπρικα
  • αλάτι
  • κάρυ
  • 1 κιλό γάλα
  • 5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 100 γρ βούτυρο
  • 5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Υλικά Συνταγής (για τη ζύμη)

  • 1 κιλό 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα βούτυρο παγωμένο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Ζυμώνω στο μίξερ για ζύμες όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει σαν τραχανάς
  2. Απλώνω σε βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ τη ζύμη και ψήνω για περίπου 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς αέρα.
  3. Παράλληλα, ετοιμάζω τη γέμιση: Αρχικά, τηγανίζω τα φιλέτα κοτόπουλου αλατίζοντας τα και προσθέτοντας την πάπρικα και το κάρυ. Αφού κρυώσουν, τα ψιλοκόβω.
  4. Ετοιμάζω την κρέμα: Σε κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο και προσθέτω το κορν φλάουρ ανακατεύοντας
  5. Προσθέτω σιγά σιγά το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, δε σταματώ το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια αραιή κρέμα.
  6. Όταν βράσει, προσθέτω τα τυριά και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και ανακατεύω να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  7. Αδειάζω τη γέμιση στην ψημένη ζύμη και ψήνω ξανά στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
  8. Αφήνω να σταθεί πριν σερβίρω.