Γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες του Βαγγέλη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 35

Παρασκευή 22/02/19 15:18

Γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες του Βαγγέλη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 35
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( 30 λεπτά προετοιμασία και 12 λεπτά στο ψυγείο)

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ. σοκολάτα λευκή κουβερτούρα
  • 5 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • ? φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 2/3 φλ. τσαγιού  βούτυρο λιωμένο
  • 1 ? κούπα μπισκότο (Oreo) τριμμένο

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Φτιάχνουμε τη βάση με το τριμμένο  μπισκότο και το 1/3 σούπας βούτυρο και τα πιέζουμε στη φόρμα. 
  2. Για να φτιάξουμε τη σκούρα γέμιση βράζουμε το 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τα 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύω για να ομογενοποιηθούν.
  3. Χτυπάμε το  τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά ακόμα.
  4. Για να φτιάξουμε τη λευκή κρέμα χτυπάμε τα 120γρ. κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τη λευκή κουβερτούρα και χτυπάμε όλο μαζί το υλικό.
  5. Φτιάχνουμε τη γκανάζ σοκολάτας με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος την οποία βράζουμε και περιχύνουμε πάνω από τη σοκολάτα κουβερτούρα.
  6. Τοποθετούμε σε μια βάση τη σκούρα σοκολάτα, από πάνω τη λευκή και τέλος τη γκανάζ σοκολάτας.