Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( 30 λεπτά προετοιμασία και 12 λεπτά στο ψυγείο)
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 250 γρ. σοκολάτα λευκή κουβερτούρα
- 5 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- ? φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 2/3 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 1 ? κούπα μπισκότο (Oreo) τριμμένο
Εκτέλεση Συνταγής
- Φτιάχνουμε τη βάση με το τριμμένο μπισκότο και το 1/3 σούπας βούτυρο και τα πιέζουμε στη φόρμα.
- Για να φτιάξουμε τη σκούρα γέμιση βράζουμε το 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τα 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύω για να ομογενοποιηθούν.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά ακόμα.
- Για να φτιάξουμε τη λευκή κρέμα χτυπάμε τα 120γρ. κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τη λευκή κουβερτούρα και χτυπάμε όλο μαζί το υλικό.
- Φτιάχνουμε τη γκανάζ σοκολάτας με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος την οποία βράζουμε και περιχύνουμε πάνω από τη σοκολάτα κουβερτούρα.
- Τοποθετούμε σε μια βάση τη σκούρα σοκολάτα, από πάνω τη λευκή και τέλος τη γκανάζ σοκολάτας.