Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας και καρότου της Δανάης - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 34

Πέμπτη 21/02/19 15:02

Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας και καρότου της Δανάης - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 34

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (10’ προετοιμασία και μαγείρεμα 120’)

Υλικά Συνταγής (για το κρέας)

  • 2 κιλά μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • λίγη σκόνη σκόρδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού πελτές ντομάτας
  • 1 συσκευασία ντομάτας κονκασέ
  • 1 κύβος νοστιμιάς
  • λίγη κανέλλα
  • λίγο θυμάρι
  • ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Υλικά Συνταγής (για τον πουρέ)

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 2 καρότα μεγάλα
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ γάλα πλήρες
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κύβος νοστιμιάς
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα καρότα σε ροδέλες.
  2. Βάζουμε στη κατσαρόλα μας να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι. Και τσιγαρίζουμε το κρέας.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το πελτέ, το κύβο και σβήνουμε με κρασί.
  4. 3 λεπτά μετά ρίχνουμε τη ντομάτα, το θυμάρι, τη κανέλλα και τη δάφνη.
  5. Εάν μαγειρεύουμε σε χύτρα αφήνουμε το κρέας 40 λεπτά, εάν μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα αφήνουμε 2 ώρες.
  6. Για να φτιάξουμε το πουρέ κόβουμε τα υλικά μας σε κύβους, τα βράζουμε για 20 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε.
  7. Βάζουμε το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το κύβο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε για λίγο στο μίξερ.
  8. Σερβίρουμε το κρέας μαζί με το πουρέ.