Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (10’ προετοιμασία και μαγείρεμα 120’)
Υλικά Συνταγής (για το κρέας)
- 2 κιλά μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
- λίγη σκόνη σκόρδο
- 1 κουταλάκι γλυκού πελτές ντομάτας
- 1 συσκευασία ντομάτας κονκασέ
- 1 κύβος νοστιμιάς
- λίγη κανέλλα
- λίγο θυμάρι
- ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Υλικά Συνταγής (για τον πουρέ)
- 6 μεγάλες πατάτες
- 2 καρότα μεγάλα
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ γάλα πλήρες
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 κύβος νοστιμιάς
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα καρότα σε ροδέλες.
- Βάζουμε στη κατσαρόλα μας να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι. Και τσιγαρίζουμε το κρέας.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το πελτέ, το κύβο και σβήνουμε με κρασί.
- 3 λεπτά μετά ρίχνουμε τη ντομάτα, το θυμάρι, τη κανέλλα και τη δάφνη.
- Εάν μαγειρεύουμε σε χύτρα αφήνουμε το κρέας 40 λεπτά, εάν μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα αφήνουμε 2 ώρες.
- Για να φτιάξουμε το πουρέ κόβουμε τα υλικά μας σε κύβους, τα βράζουμε για 20 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε.
- Βάζουμε το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το κύβο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε για λίγο στο μίξερ.
- Σερβίρουμε το κρέας μαζί με το πουρέ.