Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( Μαγείρεμα 60’)
Υλικά Συνταγής
- 800 γρ. κολοκύθα
- 3 πατάτες
- 2 ντομάτες μέτριες
- 1 πράσο
- 3 καρότα μέτρια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 80 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κλωνάρι μαντζουράνα
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 πρέζα πάπρικα
- Ψωμάκι για σερβίρισμα
Εκτέλεση Συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους. Από τη κολοκύθα κρατάμε ένα μικρό κομμάτι σε κύβους για το γαρνίρισμα.
- Σοτάρουμε σε λάδι τα λαχανικά μας για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφτούν και βάζουμε τη μαντζουράνα και το δεντρολίβανο. Τα βράζουμε 20 λεπτά
- Τοποθετούμε τα λαχανικά σε δόσεις στο μπλέντερ και τα κάνουμε κρέμα.
- Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το δεντρολίβανο. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας που είχαμε κρατημένους και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Στο ίδιο λάδι βάζουμε το ψωμί με αλάτι και πάπρικα και τα σοτάρουμε μέχρι το ψωμί να κάνει κρούστα. Το βάζουμε σε χαρτί για να τραβήξει τα λάδια.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τους κύβους κολοκύθας και τα κρουτόν.