Σούπα κολοκύθας της Δανάης - Ορεκτικό - Επεισόδιο 34

Πέμπτη 21/02/19 15:01

Σούπα κολοκύθας της Δανάης - Ορεκτικό - Επεισόδιο 34

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( Μαγείρεμα 60)
Υλικά Συνταγής

  • 800 γρ. κολοκύθα
  • 3 πατάτες
  • 2 ντομάτες μέτριες
  • 1 πράσο
  • 3 καρότα μέτρια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 80 γρ.  βούτυρο
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ ποτήρι  ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι μαντζουράνα
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • Ψωμάκι για σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους. Από τη κολοκύθα κρατάμε ένα μικρό κομμάτι σε κύβους για το γαρνίρισμα.
  2. Σοτάρουμε σε λάδι τα λαχανικά μας για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφτούν και βάζουμε τη μαντζουράνα και το δεντρολίβανο. Τα βράζουμε 20 λεπτά
  4. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε δόσεις στο μπλέντερ και τα κάνουμε κρέμα.
  5. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος.
  6. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το δεντρολίβανο. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας που είχαμε κρατημένους και  τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  7. Στο ίδιο λάδι βάζουμε το ψωμί με αλάτι και πάπρικα και τα σοτάρουμε μέχρι το ψωμί να κάνει κρούστα. Το βάζουμε σε χαρτί για να τραβήξει τα λάδια.
  8. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τους κύβους κολοκύθας και τα κρουτόν.