Λιγκουίνι φρούτι ντι μάρε με μπισκ αστακού του Κώστα - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 33

Τετάρτη 20/02/19 15:29

Λιγκουίνι φρούτι ντι μάρε με μπισκ αστακού του Κώστα - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 33

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20’ μαγείρεμα)

Υλικά

  • 1 ½  πακέτο λιγκουίνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 γαρίδες
  • 15 μύδια
  • 10 καλαμαράκια ροδέλες
  • 2 ντομάτες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κ. γλ. πάστα σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι
  • σχοινόπρασο

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Φτιάχνουμε αρχικά την μπισκ. Τσιγαρίζουμε κρεμμύδια και τσόφλια από αστακό και γαρίδες, τα σβήνουμε με κονιάκ, προσθέτουμε ελάχιστη φρέσκια ντομάτα και προσθέτουμε νερό. Το αφήνουμε να βράσει πολύ.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε το υλικό στο μπλέντερ και μετά σουρώνουμε για να πάρουμε τον παχύρευστο ζωμό.
  3. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τα μύδια και τα καλαμάρια. Έχοντας φτιάξει την πάστα σκόρδου σοτάρουμε τα θαλασσινά μας και τα σβήνουμε με κονιάκ.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μπίσκ και αφήνουμε 5 λεπτά τα θαλασσινά μας.
  5. Έπειτα τα αφαιρούμε σε μία πιατέλα και στο ζουμί ρίχνουμε τα λιγκουινι και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό για να βράσουν. Λίγο πριν να είναι έτοιμα ρίχνουμε τα θαλασσινά μέσα για να δέσει το σπαγγέτι μας και τέλος ρίχνουμε λίγο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.