Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (120΄μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής για το μοσχάρι
- 2 κιλά μοσχάρι ( τρανς)
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι
- 7 φέτες τσένταρ
- 7 φέτες μπέικον
- μουστάρδα
- μέλι
Υλικά Συνταγής για το πλιγούρι
- 2 κούπες του τσαγιού πλιγούρι χοντρό
- ελαιόλαδο
- 1κ.γ δεντρολίβανο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- αλάτι Ιμαλαίων
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κύβους βοδινού
- ντροματίνια
Εκτέλεση Συνταγής
- Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στη χύτρα με ένα λίτρο νερό, ρίχνουμε 1 κρεμμύδι ολόκληρο, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε για μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά.
- Αφού βράσει το κρέας το βγάζουμε σε πιατέλα και το χαράζουμε με ηλεκτρικό μαχαίρι σε φέτες και σε κάθε σχισμή τοποθετούμε το μπέικον και το τσένταρ.
- Το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα θα το μετατρέψουμε σε σως προσθέτοντας μουστάρδα, μέλι και κορν φλάουερ μέχρι να πήξει.
- Ύστερα περιχύνουμε το κρέας με την σως και το βάζουμε στο φούρνο για 10 με 15 μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Για το πλιγούρι ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λάδι και προσθέτουμε το χοντρό πλιγούρι.
- Το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε δύο 2 κούπες νερό και 2 κούπες ζωμό βοδινού.
- Κλείνουμε το καπάκι και το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να πιεί το ζουμί περίπου 10 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.