Κρέπες με καπνιστό ζαμπόν και τυρί με σως μουστάρδας και μέλι του Δημήτρη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 31

Δευτέρα 18/02/19 15:52

Κρέπες με καπνιστό ζαμπόν και τυρί με σως μουστάρδας και μέλι

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (25 ’μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής για κρέπες

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
  • 2 κ. σ. κορν φλάουερ
  • 3 αβγά
  • ½ κ. γλ. Ζάχαρη
  • 4 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 βανίλια
  • 100ml νερό

Υλικά Συνταγής για γέμιση

  • καλαμπόκι
  • ντοματίνια
  • γκούντα (καπνιστό)
  • φουαντρέ κοτόπουλο
  • μοτσαρέλα

Υλικά Συνταγής για σως

  • μουστάρδα
  • μέλι
  • λευκό μπαλσάμικο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ροζ αλάτι Ιμαλάϊων

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Χτυπάμε πρώτα τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν, στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  2. Έπειτα ρίχνουμε το κορν φλάουερ μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και νερό και ξανά ανακατεύουμε.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι, ρίχνουμε περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ από το μείγμα και το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι, περιμένουμε δύο λεπτά και γυρνάμε την κρέπα.
  4. Όταν είναι έτοιμα τα φύλλα μας γεμίζουμε τις κρέπες με όλα τα υλικά και τις τυλίγουμε.
  5. Τις τοποθετούμε σε ένα πιρέξ και τις πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
  6. Τις βάζουμε στο φούρνο για 10 με 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  7. Τέλος όταν είναι έτοιμες για σερβίρισμα τις  περιχύνουμε με την σως.