Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15΄προετοιμασία και μαγείρεμα 120΄)
Υλικά Συνταγής για το μοσχάρι
- 1 κιλό μοσχάρι ( νουά ή ποντίκι)
- 3 κ. σ. λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο
- ½ κρεμμύδι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι- πιπέρι
- 1 κ.σ κορν φλάουερ
- Μανιτάρια
- 2-3 λεμόνια
- 2 μπουκάλια λευκό κρασί
Υλικά για το ρύζι
- Διαλέγουμε τα ρύζι της αρεσκείας μας
- 1 καρότο μικρό
- Πιπέρι- αλάτι
- 2 κ.σ. άνηθο
Εκτέλεση Συνταγής
- Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι, μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μοσχάρι και το ροδίζουμε 10 λεπτά συνολικά από κάθε μεριά.
- Αφαιρούμε το κρέας σε μία πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε ξανά το κρέας ανακατεύοντας.
- Ύστερα τρίβουμε το καρότο και βάζουμε το μοσχαράκι να βράσει με το κρασί για 2 ώρες περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Λίγο πριν το τέλος αφαιρούμε το κρέας προσεκτικά και ρίχνουμε τα λεμόνια με το κορν φλαόυερ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε το κρέας.