Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (50΄προετοιμασία)
Υλικά (για σοκολατόπιτα)
- 600 γρ σοκολάτα
- 300 γρ βούτυρο
- 6 αυγά
- 3 κρόκους
- 240 γρ ζάχαρη
- Κακάο
Υλικά (για σφαίρα σοκολάτας)
- 200 γρ ζάχαρη
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση (για σοκολατόπιτα)
- Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά τους κρόκους και τη ζάχαρη.
- Μόλις ετοιμαστούν ανακατεύουμε και τα δύο μαζί στο ίδιο μπολ.
- Σε ένα ταξί νούμερο 28 το στρώνουμε με βούτυρο κακάο. Βάζουμε το μείγμα μας μέσα και το ψήνουμε για 40΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C σκεπασμένο με λαδόκολλα.
- Μόλις γίνει το σερβίρουμε.
Εκτέλεση (για σφαίρα σοκολάτας)
- Βάζουμε 200 γρ ζάχαρη σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να γίνει καραμέλα ανακατεύοντας.
- Μόλις γίνει προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιθυμίας μας για να πάρει χρώμα
- Χύνουμε το μείγμα πάνω σε στρογγυλά φορμάκια σιλικόνης για να πάρει το σχήμα της μπάλας.