Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (1 ώρα προετοιμασία και 30’ψησιμο )
Υλικά Συνταγής
- 5 Φιλετάκια μοσχαριού
- κόκκινο κρασί
- μέλι
- λίγο σκόρδο
- 1 φακελάκι demi glace
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
- Αλατοπιπερονω τα κρέατα τα βάζω σε τηγάνι σε σιγανή φωτιά να πάρουν χρώμα μαζί με το σκόρδο, τα σβήνω με κόκκινο κρασί.
- Στην συνεχεία παίρνω μια κατσαρόλα, προσθέτω λίγο νερό μαζί με το demi glace, αλάτι ,πιπέρι και λίγο μέλι, περιμένω μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ βάζω την σάλτσα που θα έχω με το μέλι μέχρι να δέσει η σάλτσα με το κρέας
- Ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη.
Υλικά για τον πουρέ
- 1 σελινορριζα
- 1 κρεμμύδι
- λίγο κρέμα γάλακτος
- αλάτι πιπέρι
- θυμάρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβω την σελινοριζα σε κομματάκια μαζί με το κρεμμύδια τα βάζω σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν
- όταν είναι έτοιμα τα κάνω πουρέ
στην συνέχεια βάζω κρέμα γάλακτος και φρέσκο θυμάρι