Γεμιστά με ρύζι, κιμά και κυδωνάτες πατάτες της Μαριλένας - Επεισόδιο 26

Δευτέρα 11/02/19 17:34

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (2 ώρες προετοιμασία και 1 ώρα ψήσιμο)

 

Υλικά Συνταγής

  • 8 ντομάτες
  • 8 μελιτζάνες
  • 8 κολοκύθια
  • 6 ντομάτες
  • 6 πιπεριές
  • 4 κολοκύθια στρογγυλά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλ.κ ρύζι
  • 1κ. ντοματοπολτέ
  • 500γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κλασσικά κολοκυθάκια τριμμένα
  • 6 πατάτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 100γρ τριμμένο γλυκό κίτρινο τυρί
  • Ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Πλένω τα λαχανικά που θα γεμίσω και τα τοποθετώ στο ταψί.
  2. Ετοιμάζω τη γέμιση μου, περνάω απ το μπλέντερ τα κρεμμύδια και τα  κολοκυθάκια καθαρίζω και ψιλοκόβω μαϊντανό-δυόσμο
  3. αδειάζω τις ντομάτες και τις πιπεριές ομοιόμορφα και το εσωτερικό τους το περνάω στο μούλτι
  4. σε ένα μπολ βάζω το περιεχόμενο των λαχανικών μαζί με το ένα κουτί πελτέ και τα αρωματικά πράσινα και ανακατεύω
  5. Παίρνω ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τη ζάχαρη σε λίγα λεπτά ρίχνω το ρύζι και μόλις λαδωθεί ρίχνω και όλα τα υλικά που είχα αναμείξει στο μπολ
  6. καθώς βράζουν προσθέτω αλάτι & πιπέρι και αναμένω έως ότου αρχίσει να φουσκώνει το ρύζι , τότε βγάζω το τηγάνι από τη φωτιά
  7. Ανάβω το φούρνο να ζεσταθεί και ξεκινώ το γέμισμα κουταλιά-κουταλιά και τα τοποθετώ στο σκεύος
  8. συμπληρώνω στις πατάτες που έχω κόψει  κυδωνάτες λάδι, αλατοπίπερο και σάλτσα ψιλοκομμένης ντομάτας
  9. τα τοποθετώ στο φούρνο για τουλάχιστον 1.30 ώρα

 

Υλικά για τον πουρέ

  • 1 σελινόριζα
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο κρέμα γάλακτος
  • αλάτι πιπέρι
  • θυμάρι

 

Εκτέλεση Συνταγής

  1. κόβω την σελινοριζα σε κομματάκια μαζί με το κρεμμύδι
  2. τα βάζω σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν
  3. όταν είναι έτοιμα τα κάνω πουρέ
  4. στην συνέχεια βάζω κρέμα γάλακτος και φρέσκο θυμάρι