Γαλακτομπούρεκο του Δημήτρη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 24

Πέμπτη 07/02/19 15:40

Γαλακτομπούρεκο του Δημήτρη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 24

Χρόνος παρασκευής (10’ προετοιμασία και 60’ ψήσιμο)
Μερίδες 5

Υλικά Συνταγής

  • ½ φλ. σιμιγδάλι
  • 600 γρ. φρέσκο γάλα
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. βούτυρο για το φύλλο
  • ? φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 700 ml νερό
  • φλούδα λεμόνι
  • κονιάκ
  • κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για πέντε λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.
  2. Σβήνουμε τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κρέμα.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα έχουμε βουτυρώσει με πινέλο.
  5. Αδειάζουμε μέσα στο ταψί την κρέμα και την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  6. Χαράζουμε σε τεμάχια, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο, ραντίζουμε με λίγο νερό και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Για Σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά και όταν βγει το γλυκό και κρυώσει, περιχύνουμε το σιρόπι χλιαρό.