Εξοχικό σε πουγκάκια με φέτα ψητή του Δημήτρη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 24

Πέμπτη 07/02/19 15:39

Εξοχικό σε πουγκάκια με φέτα ψητή του Δημήτρη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 24

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (120’ προετοιμασία και 80’ ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής

  • 5 μπούτια κοτόπουλο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 5 ροδέλες ντομάτας
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 8 καρότα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Παίρνουμε 5 μπούτια κοτόπουλου. Κάνουμε μια χαρακιά στη μέση και βάζουμε την σκελίδα σκόρδου μαζί με ένα μικρό κομμάτι κεφαλοτύρι.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών, το λάδι, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι.
  3. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 2 ώρες για να ξεκουραστούν. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
  4. Τα καρότα τα κόβουμε σε ροδέλες και τις ντομάτες πάλι σε ροδέλες. Σε μια λαδόκολλα στρώνουμε μια στρώση καρότο σε ροδέλες και επάνω βάζουμε ένα μπούτι.
  5. Ρίχνουμε τις πιπεριές και επάνω στο μπούτι βάζουμε την φέτα ντομάτα.
  6. Τα κλείνουμε όλα στη λαδόκολλα, την δένουμε με σπάγκο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20’