Πατάτες Ογκρατέν του Δημήτρη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 24

Πέμπτη 07/02/19 15:37

Πατάτες Ογκρατέν του Δημήτρη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 24

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (10’προετοιμασια και 30’ψησιμο)
Υλικά Συνταγής

  • 6 πατάτες μέτριες
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες μπέικον
  • 200 γρ. ρεγκάτο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι
  • 200 γρ. διάφορα τυριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο φρέσκο γάλα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε σχήμα ροδέλας, να έχουν περίπου ένα δάχτυλο πάχος.
  2. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε το ζωμό και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  3. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το μπέικον, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το κεφαλοτύρι και το ρεγκάτο.
  4. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με μια κούπα γάλα και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.
  5. Αφού τα αναμίξουμε μαζί, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
  6. Παίρνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε μια στρώση πατάτες τα αλλαντικά, τα τυριά και την κρέμα γάλακτος.
  7. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να κάνουμε 3 στρώσεις και στο τέλος από πάνω ρίχνουμε όλη την κρέμα που θα  μείνει, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.