Μιλφέιγ της Πένυ - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 23

Τετάρτη 06/02/19 16:28

Μιλφέιγ της Πένυ - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 23

Χρόνος παρασκευής (60’ προετοιμασία)
Μερίδες 5

Υλικά συνταγής

  • 500ml γάλα
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 160gr ζάχαρη, 2 βανίλιες
  • 2 αυγά, 4 κρόκους αυγών
  • 40gr κορν φλαουρ
  • 40gr αλεύρι
  • 300gr κρέμα γάλακτος για γαρνίρισμα
  • 3κ.σ άχνη ζάχαρη
  • 1kg φύλλο σφολιάτας
  • 2-3 κ. σ κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα φύλλου

Εκτέλεση συνταγής

  1.    Πασπαλίζουμε το φύλλο σφολιάτας με την κρυσταλλική ζάχαρη, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 15-20' περίπου.
  2.     Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε κ το αφήνουμε να παγώσει.
  3.     Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα patisserie.
  4.     Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα κ ρίχνουμε κ τις βανίλιες.
  5.    Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το αυγό, τους κρόκους και την ζάχαρη.
  6.    Σιγά-σιγά κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ. Λίγο πριν βράσουν το γάλα και η κρέμα το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα των αυγών κ ανακατεύουμε.
  7.    Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5' ανακατεύοντας για να δέσει η κρέμα και μετά τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για να παγώσει.
  8.     Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη κ μόλις ειναι έτοιμη την βάζουμε ψυγείο για να παγιώσει.
  9.     Τέλος στήνουμε το γλυκό όπως αρέσει στον καθένα.