Χρόνος παρασκευής (60’ προετοιμασία)
Μερίδες 5
Υλικά συνταγής
- 500ml γάλα
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 160gr ζάχαρη, 2 βανίλιες
- 2 αυγά, 4 κρόκους αυγών
- 40gr κορν φλαουρ
- 40gr αλεύρι
- 300gr κρέμα γάλακτος για γαρνίρισμα
- 3κ.σ άχνη ζάχαρη
- 1kg φύλλο σφολιάτας
- 2-3 κ. σ κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα φύλλου
Εκτέλεση συνταγής
- Πασπαλίζουμε το φύλλο σφολιάτας με την κρυσταλλική ζάχαρη, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 15-20' περίπου.
- Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε κ το αφήνουμε να παγώσει.
- Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα patisserie.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα κ ρίχνουμε κ τις βανίλιες.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το αυγό, τους κρόκους και την ζάχαρη.
- Σιγά-σιγά κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ. Λίγο πριν βράσουν το γάλα και η κρέμα το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα των αυγών κ ανακατεύουμε.
- Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5' ανακατεύοντας για να δέσει η κρέμα και μετά τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για να παγώσει.
- Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη κ μόλις ειναι έτοιμη την βάζουμε ψυγείο για να παγιώσει.
- Τέλος στήνουμε το γλυκό όπως αρέσει στον καθένα.