Ρυζόγαλο με γλυκό τριαντάφυλλο του Πάνου - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 22

Τρίτη 05/02/19 17:16

Ρυζόγαλο με γλυκό τριαντάφυλλο του Γιάννη - Επεισόδιο 22

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (40’λεπτά)

Υλικά Συνταγής

  • 700γρ γάλα πλήρες
  • 100γρ ρύζι
  • 5γρ μαστίχα ή λικέρ μαστίχας,
  • 500γρ κρέμα άνθος αραβοσίτου,
  • 100γρ ζάχαρη
  • 250γρ γλυκό τριαντάφυλλο.
  • 2 κ. σ ροδόνερο

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας.
  2. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το νερό με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Όταν πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά
  3. Ανακατεύουμε ανά 5 λεπτά, για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο. Θα πάρει γύρω στα 45 λεπτά να απορροφηθεί το γάλα και να γίνει κρεμώδες το μείγμα.
  4. Περίπου 5 λεπτά προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαστίχα και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Αφού βράσει το ρύζι και χυλώσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αφήνουμε το ρυζόγαλο για 5 λεπτά στην κατσαρόλα πριν το μοιράσουμε στα μπολ.
  7. Μόλις κρυώσουν λίγο τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν εντελώς.

Σερβίρουμε με 1 κουταλιά γλυκό τριαντάφυλλο.