Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (40’λεπτά)
Υλικά Συνταγής
- 700γρ γάλα πλήρες
- 100γρ ρύζι
- 5γρ μαστίχα ή λικέρ μαστίχας,
- 500γρ κρέμα άνθος αραβοσίτου,
- 100γρ ζάχαρη
- 250γρ γλυκό τριαντάφυλλο.
- 2 κ. σ ροδόνερο
Εκτέλεση Συνταγής
- Ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το νερό με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Όταν πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά
- Ανακατεύουμε ανά 5 λεπτά, για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο. Θα πάρει γύρω στα 45 λεπτά να απορροφηθεί το γάλα και να γίνει κρεμώδες το μείγμα.
- Περίπου 5 λεπτά προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαστίχα και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε καλά.
- Αφού βράσει το ρύζι και χυλώσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το ρυζόγαλο για 5 λεπτά στην κατσαρόλα πριν το μοιράσουμε στα μπολ.
- Μόλις κρυώσουν λίγο τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν εντελώς.
Σερβίρουμε με 1 κουταλιά γλυκό τριαντάφυλλο.