Γαρίδες με παπαρδέλες και κρεμά γάλακτος του Πάνου - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 22

Τρίτη 05/02/19 17:14

Γαρίδες με παπαρδέλες και κρεμά γάλακτος του Γιάννη - Επεισόδιο 22

Χρόνος παρασκευής (20’ μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής

  • 1,5 κιλό παπαρδέλες,
  • 20 μεγάλες γαρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο,
  • 500γρ τοματίνια,
  • 400γρ baby σπανάκι,
  • 200γρ παρμεζάνας
  • 2 κ. σ βούτυρο,
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βράζουμε τις παπαρδέλες, τις σουρώνουμε, τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν,
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο και ελαιόλαδο, σκόρδο και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά τις αφαιρούμε όταν ροδίσουν
  3. Έπειτα ρίχνουμε τα τοματίνια αφού πρώτα τα έχουμε ξεφλουδίσει, το baby σπανάκι, για 2 λεπτά επίσης.
  4. Τα αφαιρούμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος αφήνοντας την πολύ λίγο.(δευτερόλεπτα)
  5. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι τα τοματίνια το σπανάκι και τις γαρίδες.
  6. Κατεβάζουμε το τηγάνι και αφαιρούμε τις γαρίδες, λίγα τοματίνια και λίγο σπανάκι (για ντεκόρ).Το υπόλοιπο το αναμειγνύουμε με τις παπαρδέλες.

Στολίζουμε με τις γαρίδες, ένα τοματίνι και λίγο σπανάκι..