Πατάτα ακορντεόν με γέμιση μπέικον, τσένταρ και σος γιαουρτιού της Βαρβάρας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 21

Δευτέρα 04/02/19 14:20

Πατάτα ακορντεόν με γέμιση μπέικον, τσένταρ και σος γιαουρτιού της Βαρβάρας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 21

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (15 ’προετοιμασία 40’ μαγείρεμα)
Υλικά συνταγής (για τις πατάτες)

  • 5 πατάτες
  • 10 φέτες μπέικον
  • 10 φέτες τυρί τσένταρ
  • 500 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Υλικά συνταγής (για τη σος)

  • 1 κ.γ. γιαούρτι 0-2%
  • 1 κ γ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • ½ σφηνάκι νερό
  • 1 ½ σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βράζουμε λίγο τις πατάτες.
  2. Ύστερα τις κόβουμε με τρόπο που να σχηματίζουν ακορντεόν.
  3. Τις βουτυρώνουμε αρκετά και τις ψήνουμε στον αέρα για 30 περίπου λεπτά στους 180ο .
  4. Τις βγάζουμε, τις γεμίζουμε εναλλάξ με μπέικον και τυρί τσενταρ και τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  5. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σος, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά.
  6. Ύστερα περιχύνουμε τη σος πάνω από της πατάτες και σερβίρουμε.