Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15 ’προετοιμασία 40’ μαγείρεμα)
Υλικά συνταγής (για τις πατάτες)
- 5 πατάτες
- 10 φέτες μπέικον
- 10 φέτες τυρί τσένταρ
- 500 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Υλικά συνταγής (για τη σος)
- 1 κ.γ. γιαούρτι 0-2%
- 1 κ γ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. μέλι
- 1 κ. σ. ξύδι
- ½ σφηνάκι νερό
- 1 ½ σφηνάκι ελαιόλαδο
- 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Βράζουμε λίγο τις πατάτες.
- Ύστερα τις κόβουμε με τρόπο που να σχηματίζουν ακορντεόν.
- Τις βουτυρώνουμε αρκετά και τις ψήνουμε στον αέρα για 30 περίπου λεπτά στους 180ο .
- Τις βγάζουμε, τις γεμίζουμε εναλλάξ με μπέικον και τυρί τσενταρ και τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σος, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά.
- Ύστερα περιχύνουμε τη σος πάνω από της πατάτες και σερβίρουμε.