Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20’ προετοιμασία και 60 λεπτά στο ψυγείο)
Υλικά Συνταγής
- Ένα σακουλάκι έτοιμα popcorn
- ? φλιτζάνι (85 γρ.) μπισκότα digestive θρυμματισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας (25 g) λιωμένο βούτυρο
- 225 γρ. κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι (100 g) ψιλή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1-2 κουταλάκια του γλυκού λεμονιού, προαιρετικά
- 1 φλιτζάνι (240 ml) βαριά κρέμα
Εκτέλεση Συνταγής
- Σ’ ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να συνδυαστούν και το μείγμα να γίνει υγρό.
- Μοιράζουμε το υγρό μείγμα ( περίπου δύο κουταλιές της σούπας) σε κάθε ποτήρι και το πιέζουμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε την κρέμα τυριού με τη ζάχαρη, και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σταδιακά προσθέτουμε την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
- Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, αναμειγνύουμε τη μισή κρέμα στο μείγμα τυριού κρέμας, και στη συνέχεια προσθέτουμε την άλλη μισή.
- Με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, προσθέτουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότων.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μία με δύο ώρες πριν το σερβίρουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ζάχαρη μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της και αφήνουμε να δημιουργηθεί μία σκουρόχρωμη καραμέλα ανακατεύοντας, αν χρειαστεί, με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Η καραμέλα θα αρχίσει να αφρίζει. Ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ποπ-κορν ανακατεύοντας καλά, ώστε η καραμέλα να καλύψει σχεδόν παντού τα ποπ-κορν.
10. Αποσύρουμε σε ένα ταψί, απλώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σπάμε ελαφρώς τα popcorn και σερβίρουμε τοποθετώντας τα πάνω στο ποτήρι του cheesecake.