Σούπα κολοκύθι βελουτέ με γαρίδες της Αννυς - Ορεκτικό - Επεισόδιο 20

Παρασκευή 01/02/19 17:47

Κάτι Ψήνεται επεισόδιο 20

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (45 ’προετοιμασία)

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρή κολοκύθα και 5 γαρίδες
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 φινόκιο μικρό
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (μισή ρίζα)
  • 100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι- φρέσκο πιπέρι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες την κολοκύθα την τοποθετούμε με λαδόκολλα σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, καθαρίζουμε επίσης και κόβουμε και το ξερό κρεμμύδι σε φέτες, και πλένουμε καλά το φινόκιο.
  3. Τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε, προσθέτουμε και τις δυο σκελίδες σκόρδο και το τζίντζερ. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν τα σβήνουμε με το κονιάκ, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και μετά προσθέτουμε νεράκι, τόσο ώστε να καλύπτει δυο δάχτυλα πιο πάνω από τα υλικά.
  4.  Όταν είναι έτοιμη και η κολοκύθα μας, την προσθέτουμε και αυτή και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
  5.  Περνάμε την σούπα στο πιμερ, και μετά από ένα σουρωτήρι για πιο ωραία ύφη. Ξαναβάζουμε την σούπα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο κρύο, το κονιάκ και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. 

Στο τέλος, αφού έχουμε σοτάρει 5 γαρίδες, τις βάζουμε πάνω στη σούπα.