Πατατοκιμαδόπιτα της Ρούλας - Κυρίως Πιάτο - Επεισόδιο 18

Τετάρτη 30/01/19 17:07

Κάτι Ψήνεται επεισόδιο 18

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (90΄ μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 πακέτο μπεσαμελ
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελιές πράσινες
  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο
  • 2 ντοματάκια
  • 2 καρότα
  • 2 αγγουράκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

1.    Τηγανίζουμε τις πατάτες μας.

2.    Σοτάρουμε το κιμά με το κρεμμύδι, τη πιπεριά, τις ελιές, το αλάτι και το πιπέρι.

3.    Παίρνουμε το ταψί μας και βάζουμε μια στρώση πατάτες και μια στρώση κιμά.

4.    Ρίχνουμε το μισό τυρί μας, από πάνω άλλη μια στρώση πατάτες και το υπόλοιπο τυρί.

5.    Έχουμε χτυπήσει τη μπεσαμέλ και τη βάζουμε από πάνω. Εάν θέλουμε να κάνει κρούστα βάζουμε λίγο τυρί από πάνω.

6.    Ψήνουμε στους 180ο C για 30’.

7.    Κόβουμε τα ντοματάκια, τα αγγουράκια και τα καρότα σε  μικρά κομμάτια και τα κάνουμε σαλάτα, με τα οποία γαρνίρουμε.