Καρυδόπιτα με παγωτό της Σμαράγδας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 16

Δευτέρα 28/01/19 14:50

Καρυδόπιτα με παγωτό της Σμαράγδας - Επεισόδιο 16

Υλικά

  • ζάχαρη
  • χυμός λεμονιού (5 )
  • χυμός πορτοκαλιού (5)
  • 1 ποτήρι γάλα
  • βούτυρο
  • 20 καρύδια σπασμένα
  • 20 φρυγανιές τριμμένες
  • 3 βανίλιες
  • γαρύφαλλο
  • 8 αβγά
  • σόδα
  • μπέικιν πάουντερ
  • 2 σφηνάκια κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά.
  2. Ρίχνουμε το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
  3. Έπειτα ρίχνουμε τα καρύδια και την φρυγανιά και εν συνεχεία το γαρύφαλλο.
  4. Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού και ρίχνουμε και μπεικιν πάουντερ.
  5. Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο και το ψήνουμε.

        Σερβίρουμε με παγωτό.