Μοσχάρι με σπανάκι του Κωνσταντίνου - Κυρίως Πιάτο - Επεισόδιο 15

Παρασκευή 25/01/19 17:49

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (2 ½ ώρες)

Υλικά Συνταγής

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι νουά
  • 1 κιλό σπανάκι σε φύλλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 20-30 τεμάχια ντοματινια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Στεγνώνουμε καλά το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για 10 λεπτά από όλες τις πλευρές.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
  4. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσουμε το κρέας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, γυρίζουμε το κρέας ώστε να βράσει ομοιόμορφα.
  5. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, ανακατεύουμε κι αμέσως ρίχνουμε μέσα το σπανάκι.
  6. Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα ντοματινια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα.
  8. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πυκνώσει η σάλτσα.

Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με την σάλτσα του και είναι έτοιμο για σερβίρισμα