Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (2 ½ ώρες)
Υλικά Συνταγής
- 1 ½ κιλό μοσχάρι νουά
- 1 κιλό σπανάκι σε φύλλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 20-30 τεμάχια ντοματινια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Στεγνώνουμε καλά το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για 10 λεπτά από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
- Συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσουμε το κρέας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, γυρίζουμε το κρέας ώστε να βράσει ομοιόμορφα.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, ανακατεύουμε κι αμέσως ρίχνουμε μέσα το σπανάκι.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα ντοματινια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πυκνώσει η σάλτσα.
Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με την σάλτσα του και είναι έτοιμο για σερβίρισμα