Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20’προετοιμασια και 60’ψησιμο)
Υλικά συνταγής (για τις πατάτες)
- 5 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα τους
- 5 κ. σ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Υλικά συνταγής (για την chef salad)
- 5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1/4 κιλό ζαμπόν
- 300-400 γρ τριμμένο τυρί gouda
- 3 αυγά
- 5-6 κ.σ. μαγιονέζα
- 5-6 κ. σ κέτσαπ
- 3 κ.σ λάδι
- 3 κ.σ ξύδι
- αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε στη μέση και χαράζουμε τη σάρκα τους με ένα μαχαίρι χωρίς να φτάσουμε μέχρι τη φλούδα τους.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω τις πατάτες.
- Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις αλείφουμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους και να πάει το ελαιόλαδο μέσα στις χαρακιές.
- Γυρνάμε τις πατάτες ώστε η κομμένη επιφάνεια να ακουμπάει στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Βράζουμε τα αυγά.
- Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.
- Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
- Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μας.
10. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη σως.
11. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και γυρίζουμε τις πατάτες με τη φλούδα προς τα κάτω.
12. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη σάρκα της πατάτας, γύρω από τη φλούδα χωρίς όμως να την κόψουμε.
13. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα της πατάτας.
14. Γεμίζουμε τις πατάτες με ένα κουτάλι της σούπας chef salad.
Με ένα κουτάλι του γλυκού βάζουμε την σως και τοποθετούμε 1/4 από το αυγό σε κάθε πατάτα.