Μπουγάτσα με γλυκιά κρέμα του Βασίλη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 14

Πέμπτη 24/01/19 17:47

Κάτι Ψήνεται

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (60’)

Υλικά Συνταγής

  • 270 γρ.  ζάχαρη
  • 4 αυγά και 2 κρόκοι
  • 400γρ. γάλα φρέσκο
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι  γλυκού σιρόπι βανίλια
  • 1 κουταλάκι  γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτάλι σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουτάλια σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτάλι σούπας κανέλα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και βουτυρώνουμε το ταψί
  3. Τοποθετούμε στο ταψί τα μισά από τα φύλλα κρούστας.
  4. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη (και λευκή και μαύρη) με τα αυγά, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, το σιρόπι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Το ρίχνουμε πάνω από το φύλλο κρούστας.
  5. Καλύπτουμε το μείγμα με το υπόλοιπο φύλλο κρούστας.
  6. Ψήνουμε το γλυκό μας για 40 λεπτά περίπου.
  7. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.