Κανελόνια γεμιστά με κιμά της Ελευθερίας - Κυρίως Πιάτο - Επεισόδιο 11

Δευτέρα 21/01/19 18:39

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (90’)

Υλικά Συνταγής

  • 1 με 1,5 πακέτο κανελόνια
  • 700γρ. κιμάς  μοσχαρίσιος
  • 250γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • κρέμα γάλακτος
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία τριμμένη ντομάτα
  • 1 ποτήρι  κόκκινο κρασί
  • κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, κανέλα σε σκόνη

 

Εκτέλεση συνταγής

 

1      Κόβουμε τα λαχανικά όπως αναφέρω πιο πάνω.

2      Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και  το καρότο μέχρι να  μαλακώσουν λίγο.

3      Ρίχνουμε το κιμά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να  πάρει  χρώμα ο κιμάς.

4      Όταν θα έχει πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και συνεχίζουμε για δυο λεπτά το σοτάρισμα.

5      Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την σκόνη κανέλας και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει τον κιμά μας.

6      Το αφήνουμε να βράσει και το κοιτάμε εάν χρειάζεται και άλλο νερό.

7      Όταν ο κιμάς  βράσει, αφαιρούμαι από την φωτιά και γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουτάλι η με κάποιο κορνέ  και τα στρώνουμε σε ένα ταψί.

8      Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί .

9      Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 με 45 λεπτά.