Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (90’)
Υλικά Συνταγής
- 1 με 1,5 πακέτο κανελόνια
- 700γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 250γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- κρέμα γάλακτος
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία τριμμένη ντομάτα
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
1 Κόβουμε τα λαχανικά όπως αναφέρω πιο πάνω.
2 Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
3 Ρίχνουμε το κιμά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
4 Όταν θα έχει πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και συνεχίζουμε για δυο λεπτά το σοτάρισμα.
5 Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την σκόνη κανέλας και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει τον κιμά μας.
6 Το αφήνουμε να βράσει και το κοιτάμε εάν χρειάζεται και άλλο νερό.
7 Όταν ο κιμάς βράσει, αφαιρούμαι από την φωτιά και γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουτάλι η με κάποιο κορνέ και τα στρώνουμε σε ένα ταψί.
8 Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί .
9 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 με 45 λεπτά.