Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες του Γιάννη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 9

Πέμπτη 17/01/19 15:26

Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες του Γιάννη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 9

Κυρίως πιάτο

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (90΄προετοιμασία και μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής (για τα μπιφτέκια)

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 150 γρ. ψωμί 
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά
  2. Έπειτα προσθέτουμε  το ελαιόλαδο, 1 αυγό, ξύσμα λεμονιού, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά
  3. Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.

Υλικά Συνταγής (για τις πατάτες)

  • 1 κιλό πατάτες
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι της σούπας  μουστάρδα απαλή
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού  ρίγανη
  • 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι ξερό

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά

2.Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο ,το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

3.Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας.

4.Προσθέτουμε τα μπιφτέκια.

5.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.