Κυρίως πιάτο
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (90΄προετοιμασία και μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής (για τα μπιφτέκια)
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 150 γρ. ψωμί
- 50 ml ελαιόλαδο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 αυγό
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά
- Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 1 αυγό, ξύσμα λεμονιού, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά
- Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.
Υλικά Συνταγής (για τις πατάτες)
- 1 κιλό πατάτες
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι της σούπας μουστάρδα απαλή
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 ml νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι ξερό
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά
2.Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο ,το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
3.Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας.
4.Προσθέτουμε τα μπιφτέκια.
5.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.