Κριθαροκουλούρα του Γιάννη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 9

Πέμπτη 17/01/19 15:25

Κριθαροκουλούρα του Γιάννη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 9

Ορεκτικό

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (20΄προετοιμασία)

Υλικά Συνταγής 

  • 1 ντάκο ή κριθαροκουλούρα κομμένη στη μέση
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • ½  φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγες ελιές
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Λίγο θυμάρι φρέσκο
  • Λίγη κάπαρη
  • Φέτα  τριμμένη
  • Ελαιόλαδο 
  • Λίγη ζάχαρη 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε δύο πιάτα βάζουμε τα δύο κομμάτια του ντάκου με την εξωτερική πλευρά του προς τα κάτω.
  2. Τη ντομάτα, τη μισή την τρίβουμε στον τρίφτη μέσα σε ένα μπολ και τη μισή την κόβουμε σε κυβάκια. Με την τριμμένη ντομάτα θα φτιάξουμε ένα μείγμα με το οποίο θα βρέξουμε τον ντάκο.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα προσθέτουμε το ξίδι, τη ζάχαρη , το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στον ντάκο και από πάνω λίγο ελαιόλαδο. 
  5. Προσθέτουμε την κομμένη σε κύβους υπόλοιπη ντομάτα με το ζουμί που προέκυψε από την κοπή της.
  6. Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
  7. Σερβίρεται με τριμμένη φέτα, κάπαρη, λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο πιπέρι.