Ορεκτικό
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (10΄λεπτά προετοιμασία και 30’ ψήσιμο )
Υλικά Συνταγής
Για τις φλογέρες
Υλικά για τη γέμιση :
- 4 φύλλα για πίτες με παραδοσιακό φύλλο
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες
- 2 κ. σ. κάπαρη (ξαρμυρισμένη και στραγγισμένη )
- 1 αβγό
- 200γρ. ανθότυρο
- 200γρ.τυρι κρεμά
- 200γρ.γιαουρτι στραγγιστό
- 1 πιπέρια κόκκινη
- ½ φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε σε κυβάκια τη πιπέρια και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης (αν δούμε ότι είναι υγρή προσθέτουμε λίγη φρυγανιά )
- Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης κατά μήκος μια κουταλιά της σούπας μίγμα
- Γυρίζουμε το φύλλο στις άκρες ώστε να μην χυθεί η γέμιση
- Στην συνεχεία την βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει η γέμιση
- Αφού τα βγάλουμε από το ψυγείο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180οc για 30 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν