Επιδόρπιο
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (2 ώρες προετοιμασία 30’ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
Για την βάση
- 200 γρ. μπισκότα
- 200 γρ. ζωικό βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη καρύδα
Για την κρέμα τυριού
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 90ml κρέμα γάλακτος
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Για την καραμέλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 30 ml νερό
- 125 ml κρέμα γάλακτος
- 44 γρ. βούτυρο
- 1 ½ έως 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Βάση μπισκότου
- Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μίξερ , τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη
- Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με την τριμμένη καρύδα και τα ανακατεύουμε .
- Λιώνουμε τα βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 3 υλικά .
- Στρώνουμε το μείγμα στη φόρμα καλά πιεσμένο και το τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί η βάση.
Κρέμα τυριού
- Βάζουμε σε ένα μίξερ το τυρί κρέμα (θερμοκρασία δωματίου), την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτη η κρέμα.
- Απλώνετε την κρέμα στη φόρμα πάνω από την βάση μπισκότου και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο.
Καραμέλα
- Βράζουμε σε μέτρια – δυνατή φωτιά το νερό και την ζάχαρη.
- Αφήνουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί, δεν ανακατεύουμε καθόλου μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα και να μυρίσει καραμέλα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας διαρκώς ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Προσοχή γιατί θ’ αρχίσει να αφρίζει και να πετάγεται.
- Προσθέτουμε τέλος το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε την καραμέλα όταν κρυώσει πάνω από την κρέμα τυριού και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.