Basbussa της Βιβής - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 1

Παρασκευή 11/01/19 14:45

Basbussa

Επιδόρπιο

Υλικά & Εκτέλεση
Ρίχνετε στο μίξερ
½ ποτήρι (νερού) γάλα
1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
Τα ανακατεύετε καλά (στο μίξερ) μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
Ρίχνετε μέσα
1 ποτήρι (νερού) σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό και
1 κουταλάκι τσαγιού κοφτά Baking Power
(Μόνο εάν θέλετε) 1 κουταλάκι σούπας κοφτό καρύδα τριμμένη
1 κουταλιά γεμάτη σούπας βούτυρο γάλακτος λιωμένο

Ρίχνετε μέσα τη ζύμη και την απλώνετε καλά. Τοποθετείτε μισά αμύγδαλα βρασμένα στην επιφάνεια της ζύμης, σε απόσταση 3 εκατοστών περίπου το ένα από το άλλο.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 30-35 λεπτά.

Σε ένα μπρίκι λειώνετε 31/2 γεμάτες κουταλιές (σούπας) βούτυρο γάλακτος.

Μόλις βγάλετε την basbussa από το φούρνο, την κόβετε με ένα μαχαίρι σε τετραγωνάκια των 3 εκατοστών (περίπου) και ρίχνετε το καυτό βούτυρο σε όλα τα σημεία της basbussa. Σκεπάζετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο, για να μην χάσει το άρωμά της και την αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε το σιρόπι (για λιγότερο γλυκό ελαττώστε τη ζάχαρη και ανάλογα το νερό)

1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

Μόλις γίνει το σιρόπι, το ρίχνετε στην babussa, που έχει κρυώσει καλά και… καλή όρεξη…