ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΟ ΑΝΤ1, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας, έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει ενεργά δεκάδες Ιδρύματα, Φορείς και Οργανισμούς που διακρίνονται για το ουσιαστικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό τους έργο.

Συγκεκριμένα, ο ΑΝΤ1, μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη πράξη», υποστηρίζει δράσεις οι οποίες αφορούν στις ευπαθείς ομάδες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε μία δύσκολη περίοδο, όπου τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα αυτό να έχει επίπτωση σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, πόσο μάλλον στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, ο ΑΝΤ1, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες, και υποστηρίζει δράσεις, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μέγιστη προβολή, στην επίλυση άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και συνολικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Έχει ως στόχο να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη..

Καθημερινά συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση της «φωνής»  Ιδρυμάτων, Φορέων και Οργανισμών που χρειάζονται την αγάπη και στήριξη όλων μας..

Αναλυτικότερα….

Σε αυτή την κατεύθυνση και σε συνέχεια προηγούμενων δράσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, το Δεκέμβριο 2016, ο ΑΝΤ1 ξεκίνησε μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει ουσιαστικά το έργο του Οργανισμού. Τα μηνύματα αγάπης και προσφοράς μεγάλωναν μέρα με τη μέρα με την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του ΑΝΤ1 να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Συγκεκριμένα,  πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 70.000 κλήσεις και περισσότερα από 40.000 sms, συγκεντρώνοντας το ποσό των 485.000 € για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».  

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΑΞΗ

Τα Χριστούγεννα του 2017 και καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο ΑΝΤ1, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας βρέθηκε καθημερινά, μέσα από στοχευμένες ενέργειες, στο πλευρό των παιδιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη διατροφή τους, για τα επόμενα χρόνια. Συνοδοιπόροι στην πρωτοβουλία του ΑΝΤ1, οι Έλληνες τηλεθεατές που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασαν»  τα παιδιά, μέσα από τη συγκεκριμένη ενέργεια. Όλο το διάστημα, τα μηνύματα αγάπης και προσφοράς μεγάλωναν μέρα με τη μέρα, με την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 56.600 κλήσεις και περισσότερα από 33.400 sms στο 19810, συγκεντρώνοντας περισσότερα από € 265.000, εξασφαλίζοντας 110.281 γεύματα για τα παιδιά που υποστηρίζει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΑΞΗ

Το Πάσχα του 2018 ο ΑΝΤ1, δημιούργησε μία αλυσίδα αγάπης με την πολύτιμη αρωγή των τηλεθεατών, των εργαζομένων του και συντελεστών του σταθμού, μέσα από την  πρωτοβουλία του να στηρίξει 10 μικρότερα Ιδρύματα και φορείς που βοηθούν 550 παιδιά, σε όλη την Ελλάδα.  Πιο συγκεκριμένα: Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, που επικεντρώνεται στην προστασία των παιδιών από την κακοποίηση, την εκπαίδευση επαγγελματιών και τη στήριξη γονέων και μικρών παιδιών Την «Αγκαλιά», Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού ,Τη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα», Στην Αίγινα : Την «Ανάδυση», Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών ,Στη Θεσσαλονίκη: Τη «Μέλισσα», Στέγη Παιδικής και Εφηβικής Προστασίας Θηλέων και Το «Άσυλο του Παιδιού», Στην Κρήτη: Το Δίκτυο «Είμαι ακόμα παιδί» ,Στο Βόλο: Τις «Άσπρες Πεταλούδες», Στα Ιωάννινα: Το « Κέντρο Προστασίας του Παιδιού», Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας, Στην Πάτρα: Το «Φωτεινό Αστέρι». Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των τηλεθεατών για ακόμη μια φορά. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν πάνω από 23.000 κλήσεις και sms στην ειδική γραμμή υποστήριξης που δημιούργησε ο ΑΝΤ1 για το σκοπό αυτό, συγκεντρώνοντας περισσότερα από € 100.000, εξασφαλίζοντας τα αναγκαία για τα παιδιά και συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των 10 μικρότερων Ιδρυμάτων και Φορέων.

 ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΑΞΗ

Ο ΑΝΤ1 απηύθυνε κάλεσμα για έμπρακτη συμπαράσταση μέσω της δράσης «Ώρα για Αλληλεγγύη» και κατάφερε να συμβάλει στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έπειτα από τις πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018.  Συμμετέχοντας στη μεγάλη προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων, ο ΑΝΤ1 άνοιξε τις ειδικές γραμμές τηλεφωνικής υποστήριξης με στόχο την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου και των καθημερινών αναγκών του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος και των Γιατρών του Κόσμου. Χάρη στην πολύτιμη συνδρομή των τηλεθεατών, των εργαζομένων και των συντελεστών του σταθμού, ο ΑΝΤ1 κατάφερε μέσω 17.579 κλήσεων και 28.419 SMS να συγκεντρώσει το ποσό των € 172.463,24 ευρώ σε μόλις τρεις εβδομάδες.

 ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΑΞΗ

Φέτος, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη, πράξη» συνέβαλε με έμπρακτο τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών στα «Παιδικά Χωριά SOS» για ένα καλύτερο παρόν αλλά και μέλλον. Οι Έλληνες τηλεθεατές πρωτοστάτησαν στην πρωτοβουλία του ΑΝΤ1 καθώς από την πρώτη στιγμή άνοιξαν την καρδιά τους και μοίρασαν χαρά και παραπάνω δύναμη σε παιδιά που την ονειρεύονται. Καθημερινά, κατάφεραν να κάνουν την αγάπη, πράξη με την εντυπωσιακή τους ανταπόκριση. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 81.045 κλήσεις και SMS στο 19820, συγκεντρώνοντας €211.528 και εξασφαλίζοντας 186.000 γεύματα για τα παιδιά και 20.000 ώρες μαθησιακής υποστήριξης για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα  «Παιδικά Χωριά SOS».

Συγκεντρωτικά , την περίοδο 17’ – 18’  ο ΑΝΤ1, μέσα από τις ενέργειες του, συγκέντρωσε 675.000 €, βοήθησε 400 παιδιά και οικογένειες, έλαβε πάνω από 293.000 κλήσεις και SMS, αφιέρωσε 2.700 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου και 320 ρεπορτάζ σε θέματα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, ενώ όλα τα πρόσωπα του σταθμού στήριξαν τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.

 ΕΚΕ 6/5

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πασχαλινής εορταστικής περιόδου, ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την Αγάπη, Πράξη», συνέβαλε με έμπρακτο τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νηπίων στην «Κιβωτό του Κόσμου». Οι Έλληνες τηλεθεατές από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν άμεσα και προσέφεραν τη βοήθειά τους για να κάνουμε από κοινού την αγάπη, πράξη και να μοιράσουμε χαρά σε παιδιά που την ονειρεύονται.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 128.286 κλήσεις και SMS στον πενταψήφιο αριθμό 19828, συγκεντρώνοντας €330.205 για την ανακατασκευή και την προμήθεια εξοπλισμού ενός νέου σπιτιού φιλοξενίας για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παράλληλα, δεκάδες εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 επισκέφθηκαν την «Κιβωτό του Κόσμου» και έφτιαξαν λαμπάδες και πασχαλινά στολίδια μαζί με τα παιδιά της «Κιβωτού» προκειμένου να διατεθούν στο πασχαλινό bazaar του οργανισμού. Μαζί με τους εργαζόμενους από διάφορα τμήματα του ΑΝΤ1, το παρών έδωσαν και τα πρόσωπα του ΑΝΤ1 καθώς και οι συντελεστές των αγαπημένων εκπομπών και σειρών του σταθμού.