Ο Ε.Ε.Σ. τίμησε τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ για τη συνεισφορά του στις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Τρίτη 15/02/22 17:41

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2021

Σε μία λαμπρή τελετή, στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τίμησε τον Όμιλο ANTENNA και τον πρόεδρό του, κ. Θοδωρή Κυριακού, καθώς και τους εκατοντάδες εθελοντές του Ε.Ε.Σ. για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην αντιμετώπιση της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. 

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων Πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, παράγοντες της κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς και όλα τα στελέχη, αλλά και παρουσιαστές, ηθοποιοί και εργαζόμενοι του ΑΝΤ1, βρέθηκαν στο Ζάππειο το βράδυ της Πέμπτης, όπου ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, απένειμε την ανώτερη τιμητική διάκριση του Ε.Ε.Σ, τον Χρυσό Σταυρό μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, στον Προέδρο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, κ. Θοδωρή Κυριακού, για την πολύτιμη προσφορά του στο τεράστιο έργο του Ε.Ε.Σ. στα πύρινα μέτωπα αλλά και στις δράσεις ενίσχυσης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων όλης της χώρας. Μια εξαίρετη συνεργασία που οδήγησε στη συγκέντρωση 2,8 εκ. ευρώ στον λογαριασμό του Ε.Ε.Σ, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει να διατίθενται στους πυρόπληκτους. 

Παράλληλα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιβράβευσε τους εθελοντές του για την θαυμαστή και αξιέπαινη αυτοθυσία τους και για την καθοριστική συμβολή τους όχι μόνο στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά και στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και άλλων φυσικών καταστροφών. Την μεγάλη εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ΑΝΤ1, κα Μαρία Σαράφογλου. 

Σημειώνεται ότι συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Κυριάκος  Μητσοτάκης, όπου εξήρε τη συντονισμένη προσπάθεια του Ε.Ε.Σ. και του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας. 

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη»

Εδώ και 30 χρόνια, η ευαισθησία, η προσφορά και η αλληλεγγύη αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη, πράξη», ο ΑΝΤ1 αναλαμβάνει εμπράκτως να συμβάλλει στην ανάδειξη πρωτοβουλιών, στην παρακίνηση των πολιτών, αλλά και στην επίλυση ζητημάτων που αγγίζουν την ελληνική οικογένεια σε κάθε γωνιά της χώρας.

Έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς την αναβάθμιση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο σύνολό της, και ειδικότερα την προσφορά βοήθειας στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, ο στόχος του προγράμματος «Κάνε την αγάπη, πράξη» είναι ένας: ένα καλύτερο μέλλον για όλους.