Χαμόγελο του Παιδιού: Νέες Συμμαχίες για να μη βρεθεί κανένα παιδί σε κίνδυνο

Πέμπτη 23/05/19 16:53

Χαμόγελο του Παιδιού: Νέες Συμμαχίες για να μη βρεθεί κανένα παιδί σε κίνδυνοΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (25η Μαΐου), το Χαμόγελο του Παιδιού διοργάνωσε συνάντηση στο Ζάππειο, παρουσιάζοντας τις νέες δράσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες  για  την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι ομιλητές, ανάμεσά τους και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, εστίασαν στην ανάγκη δημιουργίας δυνατών συμμαχιών στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο για την ενίσχυση της προστασίας και της δυνατότητας εντοπισμού ενός ατόμου που αγνοείται. Στόχος είναι η αξιοποίηση νέων τεχνολογικών μέσων και καινοτόμων εργαλείων που θα βοηθήσουν στην άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών εξαφάνισης παιδιών.

To 2018 αναζητήθηκαν 191 εξαφανισμένα παιδιά από τα οποία εντοπίστηκαν τα 148, ενώ ο μηχανισμός του Amber Alert Hellas ενεργοποιήθηκε 11 φορές. Μέχρι στιγμής, το πρώτο τετράμηνο του 2019, εντοπίστηκαν 33 από τα 37 εξαφανισμένα παιδιά, με το Amber Αlert να ενεργοποιείται σε δυο περιπτώσεις.

Ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Κάνε την Αγάπη Πράξη» αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες και υποστηρίζει έμπρακτα δράσεις με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη. 

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη»

Σε μία δύσκολη περίοδο, με φανερές επιπτώσεις σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ο ΑΝΤ1 μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, για να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με σταθερό και αμετακίνητο στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εάν επιθυμείτε και εσείς να βοηθήσετε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 μπορείτε πρωτίστως να μας αποστείλετε οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας και χρήζει άμεσης και ουσιαστικής φροντίδας.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο antenna.gr/kanetinagapipraxi/form μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας

 

Χαμόγελο του Παιδιού: Νέες Συμμαχίες για να μη βρεθεί κανένα παιδί σε κίνδυνο