«Κιβωτός του Κόσμου»: Δομή Ιωαννίνων

Δευτέρα 22/04/19 18:47

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δομή ΙωαννίνωνΟ πάτερ Αντώνιος, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» επέλεξε το 2013 την Πωγωνιανή Ιωαννίνων για να δημιουργηθεί εκεί το πρώτο παράρτημα του οργανισμού. Η Πωγωνιανή βρίσκεται μόλις 950 μέτρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και ήταν ένα χωριό εν πολλοίς εγκαταλελειμμένο πριν τη δημιουργία του Κέντρου Παιδικής Προστασίας, με μόλις 60 μόνιμους κάτοικους.

Βασικός σκοπός της Κιβωτού είναι να «δημιουργήσουμε μια ζεστή οικογένεια που θα αγκαλιάζει τα παιδιά με στοργή και αγάπη, θα τα αναθρέψει με αξίες και ιδανικά ώστε να πορεύονται με αξιοπρέπεια κατά την ενηλικίωση τους», όπως αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα.

Η άφιξη της «Κιβωτού του Κόσμου» στην περιοχή βοήθησε στην ανάπτυξη του τόπου. Τα παιδιά που στεγάζονται έχουν ενισχύσει το δημοτικό σχολείο, που παρέμενε κλειστό , καθώς και το γυμνάσιο, ενώ τα γέλια και οι φωνές τους ξαναέδωσαν ζωή στο χωριό. Στην Κιβωτό του Κόσμου της Πωγωνιανής έχουν βρει απασχόληση περίπου 100 άτομα μέχρι στιγμής, στην πλειονότητά τους κάτοικοι της περιοχής.

Στο Κέντρο Προστασίας τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν στην ύπαιθρο , σε συνεχή επαφή με τη φύση και να εξερευνήσουν τον τόπο. Στο Γεωργικό σχολείο που λειτουργεί, τα παιδιά εκπαιδεύονται σε δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα όπως η καλλιέργεια,  η φροντίδα των ζώων και η παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων.

Το 2017 εγκαινιάστηκε η δεύτερη δομή στην Ήπειρο, αυτήν τη φορά στην περιοχή της Κόνιτσας.

Ο ΑΝΤ1, μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη, πράξη», συμβάλλει με έμπρακτο τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους για ένα καλύτερο παρόν αλλά και μέλλον. Σε αυτή την κατεύθυνση, τη φετινή πασχαλινή περίοδο, προσπαθεί για να βοηθήσει για την ανακατασκευή και την προμήθεια εξοπλισμού του νέου σπιτιού φιλοξενίας για τα νήπια της «Κιβωτού του Κόσμου».

Έως τις 5 Μαΐου στέλνοντας με SMS τη λέξη ΚΙΒΩΤΟΣ ή/και καλώντας από σταθερό και κινητό στον πενταψήφιο αριθμό 19828 (χρέωση 2,60€+ΦΠΑ/κλήση & τέλος σταθερής τηλεφωνίας και αντίστοιχα χρέωση 2,48€+ ΦΠΑ/ κλήση ή sms) στηρίζουμε την «Κιβωτό του Κόσμου» και κάνουμε την αγάπη πράξη φροντίζοντας απροστάτευτα παιδιά.

Λίγα λόγια για την Κιβωτό του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας & Παιδιού και ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.  

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.  Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη» 

Σε μία δύσκολη περίοδο, με φανερές επιπτώσεις σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ο ΑΝΤ1 μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, για να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με σταθερό και αμετακίνητο στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Από το 1989, έχει ένα ευρύ φάσμα εταιρικής υπευθυνότητας το οποίο ενδεικτικά περιλαμβάνει:

•             237 δράσεις προσφοράς

•             Περισσότερα από 28,3 εκατομμύρια ευρώ

•             Για 369 ιδρύματα και φορείς

•             Μέσα από 4.000 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος 

Εάν επιθυμείτε και εσείς να βοηθήσετε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 μπορείτε πρωτίστως να μας αποστείλετε οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας και χρήζει άμεσης και ουσιαστικής φροντίδας.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο antenna.gr/kanetinagapipraxi/form μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δομή Ιωαννίνων «Κιβωτός του Κόσμου»: Δομή Ιωαννίνων
«Κιβωτός του Κόσμου»: Δομή Ιωαννίνων «Κιβωτός του Κόσμου»: Δομή Ιωαννίνων