Κοινωνικό Φαινόμενο Βullying

Παρασκευή 08/03/19 18:22

Κοινωνικό Φαινόμενο ΒullyingΤην Τετάρτη 6 Μαρτίου, με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού, ο ΑΝΤ1, πάντα ευαισθητοποιημένος και πρωτοπόρος σε κοινωνικά θέματα, δημιούργησε στο δελτίο ειδήσεων ειδική θεματολογία με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σ’ αυτή τη μάστιγα της εποχής μας

Η Δρ. Αντωνία Τόρρενς , Πρόεδρος του ΚΜΟΠ, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος και υπεύθυνη του «Live without Bullying», δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1 πως ένα στα τρία παιδιά στη χώρα μας έχει πέσει θύμα bullying, πως το 17% εξ’ αυτών δεν ανέφερε σε κανέναν το περιστατικό , ενώ τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν υπάρχουν θέματα ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας. Οι ειδικοί εξηγούν πως λύση υπάρχει, αρκεί τα θύματα να βρουν το κουράγιο να μιλήσουν και να ζητήσουν τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζονται. Το πρόβλημα είναι πως συχνά φοβούνται ή ντρέπονται να το μοιραστούν, ακόμα και με τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς τους.

Επίσης, το «Χαμόγελο του Παιδιού»,  θέλοντας να βοηθήσει έμπρακτα στην καταπολέμηση της αποσιώπησης τέτοιων περιστατικών,  διοργάνωσε συζήτηση με ομιλητές τα ίδια τα παιδιά. Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, « Θα πρέπει να ακούσουμε τα παιδιά, να μιλήσουνε και να πουν πράγματα τα οποία τα απασχολούν». Δυστυχώς, η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες με τα περισσότερα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού. Μαθητές της Ομάδας των Δικαιωμάτων των Παιδιών του YouSmile, της εθελοντικής δράσης του Οργανισμού ,  προσπάθησαν να κινητοποιήσουν , να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους παρευρισκόμενους, μέσω της πανελλήνιας σχολικής καμπάνιας #milatora.

 Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και το έργο των δύο αυτών οργανισμών μπορείτε να βρείτε στο https://livewithoutbullying.com/ και http://www.yousmile.gr/ .

Ο ΑΝΤ1 στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Κάνε την Αγάπη Πράξη» αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες και υποστηρίζει έμπρακτα δράσεις με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη, πράξη»

Σε μία δύσκολη περίοδο, με φανερές επιπτώσεις σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και δη στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ο ΑΝΤ1 μέσω της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την αγάπη πράξη», κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, για να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με σταθερό και αμετακίνητο στόχο την προσφορά βοήθειας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εάν επιθυμείτε και εσείς να βοηθήσετε και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1 μπορείτε πρωτίστως να μας αποστείλετε οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας και χρήζει άμεσης και ουσιαστικής φροντίδας.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο antenna.gr/kanetinagapipraxi/form μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας.

Κοινωνικό Φαινόμενο Βullying Κοινωνικό Φαινόμενο Βullying
Κοινωνικό Φαινόμενο Βullying Κοινωνικό Φαινόμενο Βullying